În premieră, un sat din Moldova a fost inclus în lista celor mai bune destinații turistice rurale din lume

Publicul Publicul 24 Octombrie
În premieră, un sat din Moldova a fost inclus în lista celor mai bune destinații turistice rurale din lume

Pentru prima dată, un sat din Republica Moldova a fost inclus în clasamentul celor mai bune destinații turistice rurale din lume. Este vorba despre satul Văleni din municipiul Cahul.

Văleni a primit premiul Best Tourism Villages 2023, cel mai prestigios premiu în domeniul turismului rural la nivel mondial. În cadrul competiției s-au înscris 260 de localități din 60 de țări.

Satul Văleni este cunoscut în întreaga țară și nu doar datorită atracțiilor turistice, dar și a celebrei bunici care „bate doba” și care a evoluat alături de Zdob și Zdub în anul 2005 la Eurovision.

Distincția este oferită pentru exemple remarcabile de destinații de turism rural cu patrimoniu cultural și resurse naturale, care păstrează și promovează valori, produse și stil de viață rural și comunitar, și au un angajament clar de sustenabilitate și de inovare. Selecția se bazează pe o evaluare a resurselor și a inițiativelor în nouă domenii ce acoperă cei trei piloni ai dezvoltării sustenabile: economic, social și de mediu.

Sursa: diez.md
Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica