Designerii Toyota au creat conceptul unui Land Cruiser spațial

Alex Alex 15 Octombrie (ed.)

Studioul de design californian CALTY Design Research, deținut de Toyota, sărbătorește anul acesta a 50-a aniversare. În cinstea acestui eveniment, ea a prezentat SUV-ul concept Baby Lunar Cruiser. Potrivit experților, mașina este perfectă pentru cucerirea locurilor dificile de pe Pământ, iar în viitor - pe alte planete.

Baby Lunar a fost în mod clar inspirat de clasicul Land Cruiser FJ40. Conceptul are aceleași hayon și grilă cu două foițe, dar acesta din urmă arată în mod clar mai futurist, deoarece este conceput pentru a găzdui camere video, lidare și alți senzori ai sistemului de conducere autonomă. Parbrizul SUV-ului este realizat sub forma unei capsule transparente, oferind vizibilitate maxima de 180 de grade.

Pe panoul frontal, designerii au plasat un ecran tactil imens, care afișează informații de la camere, inclusiv cele situate sub partea de jos. Baby Lunar este controlat cu două joystick-uri și este condus de roți cu motor fără aer rezistente la perforare. Interiorul poate fi personalizat pentru a se potrivi misiunii folosind panouri modulare.

Deoarece acesta este doar un concept, specificațiile și informațiile detaliate despre Baby Lunar nu sunt încă disponibile.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica