Câți MWh produce o centrală nucleară ?

Anonim Anonim 9 Octombrie

Cantitatea de energie electrică produsă de o centrală nucleară depinde de puterea acesteia, care este măsurată în megawatti (MW). Puterea unei centrale nucleare este determinată de dimensiunea și tipul reactorului nuclear.

O centrală nucleară cu un reactor de tip PWR (pressurized water reactor) are o putere medie de 1.000 MW. O centrală nucleară cu un reactor de tip BWR (boiling water reactor) are o putere medie de 600 MW.

În România, centrala nucleară de la Cernavodă are o putere totală de 1.400 MW, distribuită în două unități de 700 MW fiecare.

Astfel, o centrală nucleară de 1.000 MW poate produce în medie 1.000 MWh de energie electrică pe oră. Într-o zi de 24 de ore, o centrală nucleară de 1.000 MW poate produce 24.000 MWh de energie electrică.

În România, centrala nucleară de la Cernavodă produce în medie 2,5 miliarde de kWh de energie electrică pe an.

Desigur, cantitatea de energie electrică produsă de o centrală nucleară depinde și de factorii de funcționare, cum ar fi timpul de funcționare, disponibilitatea reactorului și pierderile în sistem.

În general, centralele nucleare sunt surse de energie electrică fiabile și eficiente, care pot produce cantități mari de energie electrică fără a genera emisii de gaze cu efect de seră.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica