Bhutan: Țara fericirii

Anonim Anonim 9 Octombrie (ed.)

Bhutan, cunoscut și sub numele de „Țara Dragonului”, este o țară mică și izolată situată în Munții Himalaya, între India și China. Cu o populație de doar aproximativ 800.000 de locuitori, Bhutan este una dintre cele mai puțin populate țări din lume.

Bhutan este o țară cu o istorie și o cultură bogate. Țara a fost condusă de monarhi timp de secole, iar budismul este religia de stat. Bhutanul este cunoscut pentru conservarea tradițiilor sale culturale și pentru angajamentul său față de dezvoltare durabilă.

Geografie

Bhutan este o țară muntoasă, cu o altitudine medie de 2.200 de metri. Munții Himalaya domină peisajul, iar țara este străbătută de numeroase râuri și văi.

Clima

Clima din Bhutan este variabilă, în funcție de altitudine. În zonele joase, clima este subtropicală, cu veri calde și umede și ierni răcoroase și uscate. În zonele înalte, clima este alpină, cu veri răcoroase și ierni reci și înzăpezite.

Populație

Populația din Bhutan este de aproximativ 800.000 de locuitori, dintre care majoritatea sunt budiști. Limba oficială este dzongkha, dar sunt vorbite și alte limbi, inclusiv nepaleză și tibetană.

Economie

Bhutan este o țară în curs de dezvoltare, cu o economie bazată pe agricultură, turism și silvicultură.

Turism

Bhutan este o destinație turistică populară, datorită peisajelor sale naturale impresionante, culturii sale unice și angajamentului său față de conservare. Turismul este însă strict reglementat de către guvern, iar turiștii trebuie să plătească o taxă de dezvoltare durabilă de 200 USD pe zi.

Fericirea

Bhutanul este cunoscut pentru conceptul său de „fericire brută”, care este măsurat ca un indicator al bunăstării sociale. Bhutanul este o țară cu un nivel ridicat de satisfacție a vieții, datorită accentului său pe conservare, pe dezvoltarea durabilă și pe bunăstarea socială.

Pentru a scrie un comentariu sau a adăuga conținut pe site, vă puteți autentifica